چیپس یکی از خوشمزهترین و لذیذترین خوراکی هاییه که میشه به عنوان یک میانوعده و عصرونه خوشمزه ازون استفاده کرد.
چیپس سیب زمینی از ورقههای نازک سیب زمینی تهیه میشود که آنها را در روغن سرخ میکنند. چیپس را با ادویههای مختلف طعم دار می کندد، البته بیشترین ادویه بکار رفته در آن نمک و فلفل است. این خوراکی خوشمزه برای اولین بار توسط یک سرآشپز آمریکایی-آفریقایی بنام جورج کرام تهیه شدهاست.
حال با توجه به اینکه چیپسهای تولید شده در کارخانهها دارای مواد افزودنی و مواد نگهدارنده زیادی هستند که دارای عوارض زیادی برای سلامتی هستند، شما میتوانید با طرز تهیه ای که در این مطلب برایتان قرار دادهایم، یک چیپس خانگی بسیار خوشمزه درست کنید.
چطوری چیپس ساده درست کنیم؟
اول از همه باید مواد اولیه ای که برای درست کردن چیپش به اون نیاز دارید رو فراهم کنید. حالا این مواد چیا هستن؟
مواد لازم چیپس ساد:
- سیب زمینی بزرگ: ۲ عدد
- آب سرد: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- پودر سیر: به مقدار لازم
- بیکینگ پودر :۱ قاشق چای خوری
دستور پخت چیپس ساده:
- دو عدد سیب زمینی بزرگ را پوست بگیرید و ورقه ورقه کنید.
- در یک ظرف بزرگ آب سرد بریزید و به ان نمک، پودر سیر و بیکینگ پودر را اضافه کنید.
- سیب زمینیها را به آن اضافه کنید و ۱ ساعت در یخچال بگذارید.
- بعد از ۱ ساعت، سیب زمینیها را از آب خارج کنید و روی پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند.
- داخل قابلمه روغن بریزید تا داغ شود. به مقداری روغن اضافه کنید که سیب زمینیها در روغن غوطه ور باشند، سیب زمینیها را در روغن سرخ کنید و هر ادویه ای که دوست دارید به آن اضافه کنید.
- بعد سرخ شدن، چیپسها را روی دستمال بگذارید تا روغن آنها جذب شود.
- دقت کنید چیپسها تا زمانیکه خنک نشدهاند، روی هم نگذارید چون نرم میشوند و حالت تردی آنها از دست می رود.
چگونه چیپس فلفلی درست کنیم؟
مواد لازم چیپس فلفلی:
- سیب زمینی به مقدار دلخواه
- سرکه نصف لیوان
- نمک یک قاشق مرباخوری
- آب به مقدار کافی
- روغن برای سرخ کردن
- یخ به میزان لازم
- پودر پاپریکا و فلفل قرمز
دستور پخت چیپس فلفلی:
- اول از همه سیب زمینی هارو پوست بکنید و بشورید. با پوست کن نازک برش بزنید. نصف قابلمه یا تابه رو آب بریزید، روی اجاق قرار بدید تا به جوش بیاد.
- بعد از جوش اومدن آب، بهش سرکه و نمک اضافه کنید. بعد از چند دقیقه سیب زمینی خرد کرده رو اضافه کنید و سه دقیقه زمان بدید روی گاز روی شعله بمونه.
- در ظرفی دیگر آب سرد و تکههای یخ آماده کنید. بعد از سه دقیقه جوشیدن سیب زمینی اونو داخل صافی یا آبکش بریزید.
- سیب زمینی هارو سریع داخل آب یخ که آماده کردید بریزید و یکساعت داخل یخچال بزارید. بعد از یک ساعت آب سیب زمینی هارو با پارچه تمیز خوب بگیرید.
- حالا داخل تابه، روغن بریزید اجازه بدید کامل داغ بشه اگه دوست داشتید میتونید نصف قاشق چایخوری نمک بریزید. خوب بهم بزنید بعد سیب زمینی هارو دونه دونه داخل روغن بندازید.
- زیاد نریزید چون باعث میشه سیب زمینیها بهم بچسبه و خوب سرخ و برشته نشه.
- بعد از سرخ شدنشون تو یه ظرف دربسته بریزید و پودر پاپریکا و فلفل قرمز یا سیاه اضافه کنید و خوب تکون بدید تا همه چیپسها فلفلی و قرمز بشه.
چگونه چیپس سرکه نمکی درست کنیم؟
- اول سیب زمینی هارو خوب پوست بگیرید و با هر وسیله ای که دارید به صورت چیپسی خرد کنید.
- برای اینکه نشاسته روی سیب زمینی رو بگیرید کافیه تا زیر شیر آب سرد بشورید.
- حالا سیب زمینی هارو بریزید تو یه کاسه و یه پارچ آب و ۱ قاشق غذاخوری بیکینگپودر و ۴ قاشق آبلیمو اضافه کنید.
- این مقدار آبلیمو برای ترد شدن چیپستون هستش و هیچ تأثیری در مزه آخر کار نداره و طعم آبلیمو نمیگیره!
- کاسه رو برای مدت یک ساعت داخل یخچال بزارید و اجازه بدید تا استراحت بکنه.
- بعد از یک ساعت بیرون بیارید و آبکش کنید و سیب زمینی های چیپسی رو روی پارچه تمیز و خشک بچینید.
- بعد از این فرایند کافیه تا روغن رو داغ کنید و چیپس رو مرحله به مرحله در روغن با حرارت بالا سرخ کنید.
- تا زمانیکه چیپسها داغ هستند باید ادویه هارو اضافه کنیم پس بهشون یک چهارم قاشق پودر سرکه که میتونید از عطاریها تهیه کنید و نمک میزنیم.
چگونه چیپس کچاپ درست کنیم؟
مانند دستوری که بالاتر نوشتیم چیپس هارو آماده و سرخ میکنیم. بعد از سرخ شدن، چیپسهای آماده شده رو در ترکیبات زیر قرار میدیم و بخوبی باهاش مخلوط میکنیم تا چیپس کچاپ داشته باشیم.
مواد لازم چیپس کچاپ:
- پودر گوجه ۴ قاشق غذا خوری
- شکر قهوه ای ۱ قاشق غذا خوری
- پودرپاپریکا ۲ قاشق چایی خوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- پودر پیاز وپودر سیر ۱/۲ قاشق چایی خوری
- فلفل قرمز به مقدار لازم
همه مواد را با هم مخلوط کرده چیپسها را داخل این مواد میزنیم.